Σπύρος Σιαμπλής

Ζήσε Μάη μου να… φας τριφύλλι!

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει για το τεράστιο αυτογκόλ που έβαλε ο Παναθηναϊκός, τις ευθύνες όλων κι αναρωτιέται πως θα βγει έτσι μέχρι το τέλος η σεζόν…

«Υποχρέωση η πρόκριση, μην τα ξαναλέμε, όμως ανάλογα παθητική εμφάνιση όχι μόνο δεν θα φέρει το «εισιτήριο» για τους «4» αλλά θα στείλει Μπόλονι και παίκτες στα… σπίτια τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!».

Έτσι… έκλεινε το τελευταίο κείμενο της στήλης, κι ενώ είχε επισημανθεί… πλειστάκις η σημασία που θα έχει τόσο για τον Ρουμάνο τεχνικό, τους ποδοσφαιριστές και γενικότερα όλο τον «οργανισμό» του «τριφυλλιού» η (μη) πρόκριση απέναντι στον ΠΑΣ.

Τελικά, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βάλει ένα ακόμα αυτογκόλ χθες, ασορτί με του Χατζηθεοδωρίδη, να δώσει άδοξο τέλος στον μοναδικό λόγο που είχαν οι οπαδοί του να «ελπίζουν» σε κάτι να χάσει έναν στόχο που θα του έδινε και το ευρωπαϊκό «εισιτήριο» και φυσιολογικά να μπει σε… κυκεώνα εσωστρέφειας και γκρίνιας.

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Τα αγωνιστικά αναφορικά με το ματς κόντρα στους Ηπειρώτες εξαντλούνται... γρήγορα. Όσο γρήγορα ήρθε και το 0-2, για την ακρίβεια. Μην πλατιάζουμε και μην το κουράζουμε, ξανά. Ο Μπόλονι ευθύνεται για πολλά. Καλά και κακά. Φυσικά «φταίει» και για την εικόνα της ομάδας του, για αυτό και είναι... υπό επιτήρηση, πλέον.

Τι να πρωτοπιάσει κανείς, πάλι; Τις νέες αλλαγές που έκανε στην 11άδα, με κάποιες εξ αυτών να φαντάζουν μεν «λογικές», όχι όμως σε παιχνίδι… τελικό; Την ανικανότητα να παρουσιάσει ακόμα και μετά το 10ο λεπτό, έστω για τα… μάτια του κόσμου κάτι το διαφορετικό στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου;

Ωστόσο, για να ξέρουμε και τι… γράφουμε, δεν γίνεται να περάσουν ξανά «άβρεχτοι» κι όσοι αγωνίστηκαν. Είτε «αδικημένοι», είτε βασικοί, είτε δεν… ξέρουμε τι, για μια ακόμα φορά όσοι ποδοσφαιριστές χρησιμοποιήθηκαν πήραν άπαντες κάτω από την βάση!

Δηλαδή, για το 0-1 στο… 1’ και το 0-2 στο 9’, δεν μπορεί να ευθύνεται ο προπονητής, παιδιά... Το πρώτο γκολ δε, είναι για να μπαίνεις μέσα στο γήπεδο! Φωνάζει ο Διούδης, δίνει οδηγίες, παίρνουν θέσεις οι παίκτες και έρχεται το γκολ του ΠΑΣ σαν σε… προπόνηση. Όχι με γρήγορο παίξιμο, να πεις αιφνιδίασε, έτσι;

Βέβαια, βλέποντας την «μεγάλη» εικόνα, τα όσα είπε κι έκανε ο Μπόλονι, αλλά και την περιρέουσα ατμόσφαιρα, δεν μπορεί παρά να σκεφτεί κανείς πως -συνολικά- στον Παναθηναϊκό μάλλον δεν είδαν το εν λόγω ματς σαν «τελικό» ούτε ασχολήθηκαν με τη συνέχεια στο Κύπελλο!

Για κάποιον ακατανόητο σε εμάς λόγο, μοιάζει να έκριναν ότι ακόμα και αν περνούσαν τον ΠΑΣ θα ερχόταν ένα «δυσθεώρητο» εμπόδιο κι άρα ο αποκλεισμός, οπότε «πάμε με αλλαγές κι όπου βγει» όντας προτιμότερο να δοθεί το βάρος στο πρωτάθλημα και τα play-offs.

Αν είναι όντως έτσι, βέβαια, με αποτέλεσμα να υπάρξει αυτή η νωθρή εικόνα στο ξεκίνημα του αγώνα, κι όχι να μετρήσει το κακό «φεγγάρι» του ενός και η καλή κατάσταση του άλλου, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα…

Γιατί, ξαναλέμε, το Κύπελλο είχε να σου δώσει «κάτι»! Μια προσμονή, έστω μέχρι τον επόμενο αποκλεισμό, για την οικονομία της συζήτησης. Πάνω απ’ όλα, όμως, η εν λόγω λογική χωλαίνει καθώς πολύ απλά και στα play-offs με τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον «καυτό» Αστέρα Τρίπολης θα παίξουν οι «πράσινοι»… Ή, όχι; Άρα;

Με ετούτα και με εκείνα, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έμεινε για μια ακόμα χρονιά, μακριά από τους τίτλους. Έβδομη διαδοχική μετά την κατάκτηση του τροπαίου το 2014… Έβδομη! Κι αναρωτιόμαστε, μετά, αν έπρεπε να το «χτυπήσει» -όσο μπορούσε, προφανώς- ή όχι το φετινό; Πλάκα κάνουμε τώρα; Προφανώς το να ζητάει κανείς πρωτάθλημα από τον ΠΑΟ -δυστυχώς, αλλά…- είναι ουτοπικό. Το Κύπελλο, από την άλλη, όχι τόσο.

Και τώρα τί; Η επίσκεψη των οπαδών του Παναθηναϊκού στο Κορωπί αποτελεί… οδηγό για το τί θα πρέπει να περιμένουν Μπόλονι και παίκτες από εδώ και πέρα. Μηδενική ανοχή, καμία αντοχή και… νέο κράξιμο στην επόμενη «στραβή». Κάπως έτσι θα πάει το πράμα μην έχετε καμία αμφιβολία!

Τα… κανονάκια «σώθηκαν», τα παιχνίδια που ακολουθούν κι ήταν ούτως ή άλλως δύσκολα γίνονται αυτόματα «βουνό», ενώ βέβαια μέσα σε όλα αυτά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τον μεγάλο φετινό στόχο της επιστροφής στην Ευρώπη.

Φυσικά, το αν μπορεί έτσι όπως είναι και θα καταφέρει ο Παναθηναϊκός να φτάσει μέχρι τον Μάη «ατσαλάκωτος», προκειμένου να διεκδικήσει και να πετύχει την έξοδο του στο Conference League της επόμενης σεζόν ή όχι, είναι κάτι υπό συζήτηση από κάθε άποψη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x